Spor Bilimleri Fakültesi’nin 3 Programı Daha SPORAK Tarafından Akredite Edildi

1995 yılında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak kurulduğu günden bu yana yetiştirdiği binlerce öğretmen, antrenör, spor yöneticisi ve rekreasyon uzmanıyla ülkemiz spor bilimleri alanına katkı vermeyi sürdüren Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Fakültemiz bünyesindeki Antrenörlük Eğitimi, Rekreasyon ve Spor Yöneticiliği Bölümü lisans programlarıyla ilgili Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı’nın (YÖKAK) spor bilimleri alanında yetkilendirdiği tek kuruluş olan Spor Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (SPORAK) tarafından 26-31 Mart 2022 tarihleri arasında yapılan akreditasyon değerlendirme süreci başarıyla tamamlanarak üç programımızda BEŞ (5) yıllığına akredite edildi.

Geçtiğimiz yıl içerisinde de MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı EPDAD tarafından Türkiye’deki Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programları içerisinde alanında ilk ve o dönem tek akredite edilen program olmayı başarmasının ardından, Antrenörlük Eğitimi, Rekreasyon ve Spor Yöneticiliği Bölümü lisans programlarının da SPORAK tarafından akredite edilmesiyle ülkemizdeki Spor Bilimleri Fakülteleri arasında tüm programları akredite olan ilk ve tek fakülte olmayı başardı.

Ayrıca SPORAK tarafından akredite edilen 16 üniversitenin 27 farklı programı arasında MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nin üç programı (Antrenörlük Eğitimi, Rekreasyon ve Spor Yöneticiliği) 5 yıl süre ile akredite olmaya hak kazanan ilk ve tek programlar oldu.

MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi’ne her türlü desteği sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’e, akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayan program başkanlarına ve öğretim elemanları ile emeği geçenlere teşekkür ederiz.

SPORAK tarafından akredite edilen güncel üniversiteler ve programlar listesine ulaşmak için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi : 24.06.2022 10:07 Okunma Sayısı : 321

Son Haberler