Fakültemiz Bünyesinde Kurulan "Sporda Teori ve Uygulama Dergisi" Yayın Hayatına Başlıyor

Fakültemizin akademik yayın organı olarak kurulan Sporda Teori ve Uygulama Dergisi (Journal of Theory and Practice in Sport) nitelikli bilimsel bilgiyi yaygınlaştırmak ve spor bilimleri alanındaki literatürü güçlendirmek amacıyla yayın hayatına başlamıştır.

Yayın dili Türkçe ve İngilizce olan Sporda Teori ve Uygulama Dergisi, spor bilimlerinin çeşitli alanlarına ilişkin yüksek standartlarda çalışmaları yayınlamayı amaçlayarak, spor bilimleri alanındaki bilgiyi geniş kitlelere ulaştırma hedefindedir. Derleme, örnek olay analizi, editöre mektup ve kitap incelemelerinin yanı sıra özgün araştırmalar dergi kapsamında yayınlanacaktır.

Sporda Teori ve Uygulama Dergisi; beden eğitimi ve spor pedagojisi, egzersiz ve spor psikolojisi, fiziksel uygunluk, spor yönetim bilimleri, rekreasyon, hareket ve antrenman bilimleri, egzersiz ve spor fizyolojisi, sporcu beslenmesi, sporda performans analizi, motor davranış, fiziksel aktivite ve sağlık, spor felsefesi, spor sosyolojisi, spor tarihi, beden eğitimi ve oyun, engelliler için beden eğitimi ve spor, kinantropometri, spor biyomekaniği gibi ilgili spor bilimleri alanlarından araştırmacıların çalışmalarını literatüre ve okuyuculara kazandırmak üzere yılda iki sayı çıkaracaktır.

İlk sayısını Aralık 2022'de yayımlanması planlanan Sporda Teori ve Uygulama Dergisi, açık erişim politikası ile araştırmacılara rahat ve sınırsız erişim imkânı sağlayacaktır.

Sporda Teori ve Uygulama Dergisi'ne çalışmalarını göndermek isteyen araştırmacılar 15 Mayıs 2022 tarihinden itibaren aşağıda yer alan dergi web adresi üzerinden yayın başvurusunda bulunulabilir.

Dergi web adresi: https://dergipark.org.tr/tr/pub/jtps
 

Son Güncelleme Tarihi : 24.06.2022 09:48 Okunma Sayısı : 341

Son Duyurular