Program Amaç ve Yeterlilikleri

SPOR YÖNETİCİLİĞİ PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM AMAÇLARI
EÖA1. Spor Yönetimi ile ilgili evrensel bilgi ve kavramların uluslararası standartlar çerçevesinde mesleklere uygulanması
EÖA2. Spor yöneticilerinin çağdaş bir bakış açısıyla, spor örgütlerinin yönetimi, birbirleriyle ilişkileri ve etkileşimleri, iç ve dış paydaşlar, ekonomi, finans, politika ve stratejileri konularına hâkim olarak mesleğini sürdürebilmesi
EÖA3. Yenilikçi bir bakış açısıyla proje ve çözüm üretmek
EÖA.4 Sosyal sorumluluk bilinci ile toplumun fiziksel aktiviteye yönelik ihtiyaç ve taleplerini karşılayabilecek faaliyetler planlamak, organize etmek ve yönetmek.
EÖA5.    Spor kültürünün topluma ve gelecek nesillere aktarılmasında rol oynamak.

SPOR YÖNETİCİLİĞİ PROGRAM YETERLİLİKLERİ
 1 Spor örgütlerinin iç ve dış dinamiklerine hâkim, alanı ile ilgili planlama, örgütleme, yöneltme, koordinasyon ve kontrol fonksiyonlarını uygulayabilen çözüm odaklı bir yönetim yaklaşımı sergiler.
 2 Spor Yönetimi alanı ve ilişkili disiplinlerdeki kavram, kuram, ilke ve olgular ile ilgili kapsamlı ve güncel bilgi sahibidir.
 3 Spor örgütlerinin bölümleri ve birbirleriyle ilişki ve etkileşimleri, yönetimi, politika ve stratejileri konularına hâkimdir.
 4 Spor örgütlerinde insan kaynakları ile ilgili faaliyetleri yürütebilen, insan ve grup davranışlarına hâkim, etik değerler çerçevesinde yönetebilen, yaşam boyu öğrenme bilinci ve iletişim becerisine sahiptir.
 5 Spor örgütlerinin mali durumunu analiz edebilen ve yorumlayan, muhasebe kayıt, sınıflandırma ve raporlama işlemlerini yapabilen, finansal yapının temel kavram ve yöntemlerini spor örgütlerine uygulayabilecek niteliğe sahiptir.
 6 Ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarını ekip ruhu ile yönetebilecek bilgi ve beceriye sahiptir.
 7 İnsan sağlığı, sosyal ve doğal çevreyi dikkate alarak iş güvenliği ve risk değerlendirmesi yapabilecek becerilere sahiptir.
 8 Spor hizmetleri alanında ilgili mevzuatı ve hukuki çerçeveyi takip ederek, ülke sporunun gelişmesine katkı sağlar,
 9 Toplumun fiziksel aktiviteye yönelik ihtiyaç ve taleplerini karşılayabilecek faaliyetleri planlar, organize eder, uygular ve geliştirir, bu faaliyetlerin finans ve insan kaynakları yönetimi, örgütlenmesi, harekete geçirilmesi ve denetlenmesi süreçlerini takip eder.
10 Türk sporuna evrensel düzeyde sporcu yetiştirilmesi için gerekli olan tesislerin planlanması, yönetsel yapılarının kurulması, yönetilmesi ve geliştirilmesini sağlayarak sporun toplumun her kesimine yaygınlaştırılmasında öncülük eder.
11 Alanında kullanılan fiziksel ortama hâkim, en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojileri konusunda bilgi sahibidir.
12 Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar.